C Slatka tradicija

Sastojci
Za piškotu:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
2 C pudinga od vanile
1 litre mleka
2 kašike šećera
125 g margarina
1 C kesica šlaga
I još:
800 g jagoda
100 g čokolade
5 kašika ulja
2 dl slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Čoko torta sa jagodama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za piškotu penasto umutite 3 belanca, postepeno dodajte šećer pa jedno po jedno žumance.

Brašno sjedinite sa praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu i lagano promešajte.

Izlijte u podmazan kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Kada je piškota gotova ostavite da se ohladi a zatim je prelijte sa 1 dcl toplog mleka.

Za fil u mleko stavite šećer pa kada provri skuvajte puding.

Kada se prohladi dodajte penasto umućen margarin.

Posebno ulupajte šlag pa i to sjedinite sa filom.

Premažite piškotu sa 2/3 fila pa zatim preko fila poređajte jagode.

Čokoladu otopite sa uljem na tihoj vatri pa prelijte preko jagoda.

Slatku pavlaku penasto umutite i špricem dekorišite tortu.

Ostavite par sati da se rashladi u frižideru pa secite na kriške i služite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata