C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
250 g maslaca
400 g crne čokolade
50 g mlevenog rogača
50 g C kakao praha
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
200 g brašna
250 g C šećera u prahu
4 kesice C šlag kreme s ukusom čokolade
500 ml hladnog mleka
100 ml ulja
40 ml ruma

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jadranka

Čoko-rum-bum torta

Aromatična čokoladna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
8 žumanaca umutiti sa 250 g iseckanog maslaca, dodati 100 g izrendane crne čokolade, 50 g mlevenog rogača, 50 g C kakao praha, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer i 200 g brašna.

Odvojeno umutiti 8 belanaca,postepeno dodavati 250 g C šećera u prahu i umutiti u čvrstu penu.

U smesu sa žumancima polako dodati penu i lagano promešati. Peći u pouljenom i brašnom posutom plehu na 180 C 30-40 min.

Fil:
Umutiti 4 kesice C šlag kreme sa 500 ml hladnog mleka u čvrstu kremu.

Glazura:
Otopiti 300 g čokolade sa 100 ml ulja na pari.

Ohlađenu koru izravnati ako ima potrebe, preseći je na dva dela i svaki isprskati sa po 20 ml ruma.

Ređati koru, fil, koru i preliti glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore se mogu poprskati i sa prokuvanom vodom (40 ml) u koju je dodato 4 kapi esencije ruma ukoliko se smatra da će ovu poslasticu konzumirati deca i osobe kojima alkohol smeta.