C Slatka tradicija

Sastojci
2 čaše od 200 ml brašna
1 čaša šećera
5 kašika pekmeza po izboru
10 kašika mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
150 ml kisele vode
1/2 kašičice C sode bikarbone
Za krem:
100 ml vode
2 C pudinga od čokolade
100 g šećera
100 g čokolade
200 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Emina

Čoko reforma posna

Prelepa čokoladna torta sa orasima i čokoladom odlična za posna slavlja.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Izmešati ručno brašno, šećer, pekmez, mleveni orah, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

Sve dobro sjediniti i dobijenu smesu podeliti na dva dela i peći na 180 stepeni u pravougaonom plehu obloženim pek papirom oko 20 minuta.

Zavisno od rerne i pečene kore izvaditi iz rerne i ohladiti.

Za krem pomešati puding sa 200 ml hladne vode, a ostatak sa tri kašike šećera i ostaviti da provri.

Kada provri dodati puding i kuvati dok se ne zgusne, a zatim dodajte čokoladu. Kada se otopi skloniti sa vatre i ohladiti.

Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i sjediniti sa kremom obe koristeći na dva dela.

Filovati odozgo tortu, posipati sa puno mlevenih oraha.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu je najbolje praviti dan ranije.