C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje svetlih gotovih kora za tortu
4 C pudinga sa ukusom vanile
4 C pudinga sa ukusom čokolade
1 l mleka + 400 ml mleka
500 g šećera
250 g margarina
200 g crne čokolade za kuvanje
300 g bele čokolade
500 g C krem šlaga sa ukusom vanile
kisela voda za mućenje šlaga
3 veće banane

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Čoko puding torta

Za sve ljubitelje čokolade i pudinga.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Vanil fil:
U pola litra mleka staviti 250 g šećera i staviti da provri. C puding razmutiti sa 200 ml mleka, kada mleko prokuva zakuvati puding.

Skloniti ga sa vatre i u vruć puding dodati 125 g margarina i 300 g bele čokolade izlomljene na kockice. Ostaviti da se hladi.

Čoko fil:
U pola litra mleka staviti 250 g šećera i staviti da mleko provri. C čoko puding razmutiti sa 200 ml hladnog mleka.

Kada mleko prokuva zakuvati pudinga i skloniti sa vatre. U vruć puding dodati 200 g crne čokolade i 125 g margarina. Ostaviti da se hladi.

Dok se filovi hlade umutiti C šlag sa ukusom vanile sa kiselom vodom. Kada se filovi prohladi izmiksati ih mikserom kako bi se dobila kremasta masa.

Slaganje torte:
Preko prve gore se isecka jedna banana na kolutove, zato se stavi sela količina žutog fila, zatim trećina umućenog šlaga, zatim se stavlja druga kora, iseckan banana, čoko fil i trećina šlag krema, zatim se stavlja treća kora, pa iseckana banana i na kraju preostali deo šlag krema.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da torta prenoći u frižideru.