C Slatka tradicija

Sastojci
Smeđa kora:
5 belanca
5 kašika šećera
1 C pudinga od čokolade
Žuta kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
1 C puding od vanile
Bela kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašike C čvrstina
Fil:
15 žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika vrhom punih brašna
1 l mleka
375 g margarina
400 g C kakao praha
300 ml vrhnja za šlag
Dekoracija:
180 g C šlag krema
čokolada u prahu

Naši proizvodi
Puding čokolada Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čoko-puding torta

Torta je jedno potpuno kremasto zadovoljstvo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Smeđa čokoladna kora:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šećer i miksajte.
3. Dodajte C puding od čokolade i kašikom lagano sjedinite.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Žuta kora od vanile:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šećer i miksajte.
3. Dodajte C puding od vanile i kašikom lagano sjedinite.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Bela kora sa C čvrstinom:
1. Belanca izradite u čvrsti sneg.
2. Postepeno dodavajte šečer i miksajte.
3. Dodajte C čvrstin i lagano sjedinite kašikom.
4. Smesu rasporedite po masnom papiru u obruču veličine 28cm.
5. Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.

Krem fil:
1. Žumanca penasto izradite sa šećerom.
2. Dodajte malo mleka i brašno, promešajte.
3. Ostatak mleka stavite kuvati.
4. U uzavrelo mleko dodajte pripremljene sastojke, nastavite kuvati.
5. Sklonite s vatre i dodajte C kakao u prahu, sjedinite.
6. Kremu prebacite u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom, ostavite da se hladi.
7. Kada je krema hladna prvo je malo izradite mikserom.
8. Dodajte margarin sobne temperature, sve zajedno sjedinite.

Ostalo:
1. C šlag krem izradite u čvrsti šlag.

Slaganje:
1. Tamna kora – pola kreme – pola šlaga
2. Žuta kora – ostatak kreme – ostatak šlaga
3. Bela kora.
4. Dekoracija može biti po želji.
5. Ovde sam koristila C šlaga krem, možete posipati čokoladom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata