C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
3x3 cela jaja
3 kašike šećera
1 kašika C kakao
2 kašike brašna
Fil I:
1 margarin
300 g C šećera u prahu
7 jaja
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlevene plazme
Fil II:
300 g C šlag krema
4 dl mleka ili kisele vode
1/2 l čokoladnog mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila

Čoko-plazma torta

Jako dobra torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25-30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 3 puta po 3 belanaca sa 3 kašike šećera, dodati 3 žumanca, 2 kašike brašna, 1 kašiku C kakaoa. Ispeći 3 kore.

Svaku koru pokvasiti čokoladnim mlekom.

Fil:
Umutiti 1 margarin sa 150 g C šećera u prahu. Dodati 7 žumanca, pa umutiti. Na pari istopiti 200 g čokolade za kuvanje, pa dodati masi.

Posebno umutiti 7 belanaca sa 150 g C šećera u prahu. Dobro umućenim belancima dodati kašiku po kašiku prethodne mase.

Na kraju dodati 200 g mlevene plazme pa dobro sjediniti.

Fil II:
Umutiti 500 g C šlag krema sa 4 dl meka ili kisele vode.

Filovati kora - čokoladni fil - C šlag, dok se kore ne istroše, ali tako da fil bude završni.

Celu tortu premazati umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Poželjno je ostaviti čokoladni fil 30-ak minuta u frižideru da se malo stegne radi lakšeg filovanja.