C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevene plazme
2 kašike C šećera u prahu
150 g otopljenog putera
100 ml soka od narandže
Fil:
400 ml slatke pavlake
500 g krem sira
150 g C šećera u prahu
150 g narendana kora jedne narandže
150 g mlevene plazme
Glazura:
200 g čokolade
8 kašika mleka

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko plazma torta

Čoko torta u kalupu za čiz kejk.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Pomešati sve sastojke i utisnuti u okrugli kalup kome se skidaju stranice. Ostaviti u frižideru dok se priprema fil.

Fil:
Umutiti slatku pavlaku i dodati sve ostale sastojke. Premazati preko kore.

Glazuru pripremiti tako što se mleko ugreje do ključanja, onda se skloni sa šporeta i doda se čokolada, mešati dok se čokolada ne otopi.

Preliti preko fila kad se malo prohladi.

Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se čokolada skroz ne ohladi. Onda staviti u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nakon ovako spremljenog fila čokolada će biti mekana, laka za sečenje, neće se lomiti. Pre služenja nožem preći po ivici kalupa da se torta odvoji od kalupa, onda skinuti obruč i iseći tortu , na pola, pa opet na pola i tako dok se ne dobije 16 komada.