Početna > Recepti > Recepti za torte > Čoko plazma torta
Sastojci
Kora:
300 g mlevene plazme
2 kašike C šećera u prahu
150 g otopljenog putera
100 ml soka od narandže
Fil:
400 ml slatke pavlake
500 g krem sira
150 g C šećera u prahu
150 g narendana kora jedne narandže
150 g mlevene plazme
Glazura:
200 g čokolade
8 kašika mleka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
Pomešati sve sastojke i utisnuti u okrugli kalup kome se skidaju stranice. Ostaviti u frižideru dok se priprema fil.
Fil:
Umutiti slatku pavlaku i dodati sve ostale sastojke. Premazati preko kore.
Glazuru pripremiti tako što se mleko ugreje do ključanja, onda se skloni sa šporeta i doda se čokolada, mešati dok se čokolada ne otopi.
Preliti preko fila kad se malo prohladi.
Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se čokolada skroz ne ohladi. Onda staviti u frižider.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Nakon ovako spremljenog fila čokolada će biti mekana, laka za sečenje, neće se lomiti. Pre služenja nožem preći po ivici kalupa da se torta odvoji od kalupa, onda skinuti obruč i iseći tortu , na pola, pa opet na pola i tako dok se ne dobije 16 komada.