C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit (sve 3x):
5 belenaca
80 g šećera
80 g mlevenih pečenih lešnika
1 kašika brašna
1/2 kesice C Prašak za pecivo
1 kašika C Kakao
Fil:
800 ml mleka
15 žumanaca
180 g šećera
1 kašika Dr. Oetker Aroma vanila
2 prstohvata Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
80 g C Čvrstina
200 g bele čokolade
250 g maslaca
Kakao mrvice
70 g kandirane kore pomorandže
Ganaš:
200 g tamne čokolade
250 ml mlečne slatke pavlake
40 g maslaca
Kandirana pomorandža:
300 g kore pomorandže
300 g šećera
300 ml vode
1 kesica C Vanilin šećera
Dekoracija:
lešnik
Dr. Oetker Kakao mrvice
kandirane kore pomorandže

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Čoko oranž torta

Za ljubitelje čokolade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema kandirane pomorandže:
Oko 5 pomorandži dobro operite i oljuštite. Oljuštenu koru stavite u šerpu pa prelijte vodom da ogrezne. Stavite na ringlu i pustite da provri. Kada provri, ostavite da se kuva još nekoliko minuta. Zatim, procedite, sipajte novu vruću vodu i ponovite kuvanje. Tako uradite još dva puta. Iscedite svu vodu iz pomorandže i ostavite u cediljki da se prohlade. Isecite ih na kockice pa im izmerite gramažu. Pomorandžinu koricu (300g), vodu(300ml) i šećer (300g) stavite na ringlu, na srednju jačinu da se kuvaju. Treba da se zgusne tako da kada povučete varjaču vidi se dno šerpe. Pri kraju kuvanja dodajte jedan vanilin šećer. Ostavite u tegli ili staklenoj posudi sa poklopcem. Koristite po potrebi. Odlično je u kombinciji sa čokoladom.

Priprema čokoladnog ganaša:
Tamnu čokoladu (200g) izlomite i stavite u čistu posudu. Preko prelijte vrelu mlečnu slatku pavlaku (250 ml) i dodajte puter. Ostavite da stoji minut-dva. Zatim, žicom sjedinite u svilenkast krem. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, nemojte stavljati u frižider.

Priprema torte:
Umutite pet belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim dodajte mleveni lešnik. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, C prašak za pecivo i C kakao prah. Suve sastojke dodajte umućenim belancima sa mlevenim lešnikom i mikserom sjedinite na najnižoj brzini. Rasporedite smesu u kalup prečnika 26 cm i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni. Proces ponovite tri puta i napravite tri kore.

U šerpu sipajte 700 ml mleka i stavite na ringlu da se zagreje skoro do ključanja. U odvojenoj posudi pomešajte žumanca, 100 ml mleka, aromu vanile, burbon aromatizovani šećer i gustin. Sve možete umutiti mikserom ali nije obavezno, možete i žicom. Izmešajte pa sipajte u vruće mleko na ringli. Mešajte žicom sve vreme i kuvajte 4-5 minuta da se fil zgusne. Kada se fil potpuno zgusnuo sklonite ga sa ringle i dodajte kockice bele čokolade. Mešajte žicom da se čokolada istopi i sjedini sa filom. Dobijeni fil ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Pazite da vam se ne uhvati korica na površini, ili ga pokrijte lepljivom folijom ili ga mešajte dok se hladi. Ohladjeni fil od žumanaca treba da bude iste, sobne temperature kao i maslac. Prvo mikserom umutite fil pa postepeno dodajte omekšalni maslac sve vreme muteći mikserom. Zatim umešajte dekor kako mrvice i ohladjenu kandiranu koru pomorandže. Izmešajte da se sve ravnomerno rasporedi u filu.

Priprema torte:
Na tanjir za serviranje stavite koru, a zatim na nju rasporedite polovinu fila, pa preko fila ganaš od čokolade. Zatim sve pokrijte korom pa na tu koru namažite ganaš od čokolade. Zatim, rasporedite preostali fil i završite trećom korom. Površinu premažite ganašom i stavite tortu na hlađenje, minimum nekoliko sati. Kada se torta ohladila, preostali čokoladni ganaš umutite mikserom. Stavite u dresir kesu i istisnite na tortu po vašoj želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pripremu kandirane pomorandže možete obaviti i ranije , tako će vreme pripreme torte biti malo kraće, ili kupite već pripremljenu.