C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
150 g C šećera u prahu
3 kašike C kakao praha
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1 šoljica ulja
1/2 šoljice vode
20 ravnih kašika brašna
džem od šljiva sa narandžom
250 g jafa keksa
1 l mleka + pola šolje mleka
2 kesice C pudinga od čokolade
250 g margarina
200 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Čoko-oranž torta

Idealan spoj čokolade i ukusa narandže.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil sa pudingom:
Puding skuvati po receptu sa kesice, pokriti pvc folijom i pustiti da se ohladi. Kada se ohladi dodati ceo margarin i mutiti dok se masa ne sjedini.

Kora:
Odvojiti žumanca od belanaca, pa belance umutiti u čvrst šam, dodati C šećer u prahu, pa još malo mutiti, dodati ulje, vodu, C vanilin šećer i C kakao, sve lepo sjediniti pa dodavati žumance.

Kada se sve lepo sjedini dodati brašno i C prašak za pecivo, pa lagano promešati da se smesa sjedini.

Pleh 20x30 obložiti pek papirom, pa izliti smesu i peći 20 minuta na 180 C.

Ispečenu koru izvaditi iz pleha i preseći je na pola tako da se dobiju 2 tanje kore.

Filovanje:
Postaviti prvu koru pa je premazati džemom, zatim staviti par kašika fila od pudinga, pa ravnomerno premazati koru, preko poređati jafa keks malo natopljen u mleko, pa i njega premazati sa nekoliko kašika pudinga, staviti drugu koru, premazati je džemom i ostatkom fila od pudinga.

Za glazuru zagrejte slatku pavlaku, ali da ne proključa, pa preliti preko mlečne čokolade. Sve to lepo promešati i ostaviti da se ohladi.

Ohlađenu glazuru preliti preko torte i ostaviti preko noći da se torta lepo stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata