C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
15 belanaca
15 kašika šećera
200 g mlevenih oraha
300 g seckanih oraha
Fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
300 g čokolade
1,2 l mleka
2 C pudinga od vanile
150 g margarina
C šlag

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag topping

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko orah torta

Recept koji spaja orahe i čokoladu. Savršena kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Belanca penasto umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer. Kada su belanca dobro umućena, dodati orahe i izmešati varjačom.

Koru peći u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko 25-30 min, u zavisnosti od rerne.

Fil:
Žumanca umutiti sa šećerom i kuvati na pari sa čokoladom dok žumanca ne budu skuvana. Kada se skuvaju, prohladiti.

Odvojeno skuvati 2 C pudinga u 1/2 l mleka. U skuvan puding dodati fil skuvan na pari. Sve zajedno izmešati sa margarinom.

Ohlađenu koru izlomiti ili vaditi kašikom u vanglu. Skuvan, topao fil preliti preko izlomljene kore i izmešati.

Zajedno preručiti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata