Početna > Recepti > Recepti za torte > Čoko orah torta
Sastojci
Kora:
15 belanaca
15 kašika šećera
200 g mlevenih oraha
300 g seckanih oraha
Fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
300 g čokolade
1,2 l mleka
2 C pudinga od vanile
150 g margarina
C šlag
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20-30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kora:
Belanca penasto umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer. Kada su belanca dobro umućena, dodati orahe i izmešati varjačom.
Koru peći u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko 25-30 min, u zavisnosti od rerne.
Fil:
Žumanca umutiti sa šećerom i kuvati na pari sa čokoladom dok žumanca ne budu skuvana. Kada se skuvaju, prohladiti.
Odvojeno skuvati 2 C pudinga u 1/2 l mleka. U skuvan puding dodati fil skuvan na pari. Sve zajedno izmešati sa margarinom.
Ohlađenu koru izlomiti ili vaditi kašikom u vanglu. Skuvan, topao fil preliti preko izlomljene kore i izmešati.
Zajedno preručiti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.
Ukrasiti po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs