C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
300 g šećera
3 kašike brašna
3 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
2 C pudinga od čokolade
300 g čokolade za kuvanje
200 g lešnika mlevenog
1/2 l mleka
1 margarin

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač ileana

Čoko nugat torta

Kremasta ukusna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Naprave se 3 kore od po 5 ulupanih belanaca i 4 žumanceta.

U svaku koru dodajemo smesu od po jedne kašike šećera 1 kašike brašna, 1 kašike C kakao praha I 1/3 kesice C praška za pecivo.

Fil 1:
Mleko stavljamo na tihoj vatri, dodajemo 100 g čokolade i smesu od C pudinga i 150 g šećera. Kad je skuvano ohladimo i dodajemo pola margarina.

Fil2:
Dobro umutiti 12 žumanca sa 150 g šećera i kuvati na pari. Kada se ohlade dodati 1/2 margarina i lešnike.

Na prvu koru stavljamo fil od lešnika, zatim drugu koru, fil od čokolade, treću koru.

Napravimo glazuru od 200 g čokolade i 1 kockice margarina i ukrašavamo tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čokoladu za glazuru topiti na pari sa malo vode i margarina.