C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 belanca
100 g šećera
30 ml vode
60 g oraha
50 g brašna
10 g C praška za pecivo
Preliv za koru:
100 g čokolade
30 ml mleka
Fil:
4 žumanca
1 l mleka
120 g C pudinga od vanile
100 g šećera
250 g margarina
150 g C šećera u prahu
200 g čokolade
200 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko mleveni keks torta

Recept jednostavan za pripremu. Brza i ukusna poslastica, može da uspe i početniku. Vole je svi ukućani.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati vodu uz mućenje.

Zatim dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo. Kada se sve sjedini izliti smesu u pleh prečnika 24 cm. Peći 15 - 20 minuta, zavisno od rerne.


Fil:
Pomešati C puding, šećer i žumanca sa 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati fil i mešati dok se ne zgusne.

Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre. Fil podeliti na dva jednaka dela.

U jedan odmah dodati čokoladu, izmešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti oba dela fila da se hlade.

Kada se sve dobro ohadilo umutiti margarin sa C šećerom u prahu i podeliti na dva jednaka dela.

Prvom delu margarina dodati ohlađen C puding od vanile, pa sve zajedno izmutiti, zatim dobijenom kremu dodati mleveni keks i sve zajedno umutiti. Drugom delu margarina dodati čokoladni deo i umutite.

Otopiti 100 g čokolade i 30 ml mleka pa premazati preko kore. Sačekati da se stegne, pa naneti sav krem sa mlevenim keksom, pa odozgo sav čokoladni krem.

Umutiti C šlag, pa naneti preko torte, ili dekorisati po želji (mlevenim keksom, orasima, čokoladom ili po sopstvenom izboru).

Ostaviti da se hladi pre služenja bar nekoliko sati, a najbolje da odstoji u frižideru preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Otprilike ima oko 18 srednjih parčića torte, ali sve zavisi, individualno, koliko ko seče velike ili male parčiće.