C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 belanca
100 g šećera
30 ml vode
60 g oraha
50 g brašna
1 C prašak za pecivo
Preliv za koru:
100 g čokolade
30 ml mleka
Fil:
4 žumanca
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 g maslaca ili margarina
150 g C šećera u prahu
200 g čokolade
200 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Čoko mleveni keks torta

Kremasta ukusna torta, veoma laka za pripremu.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora: 
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.

Dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 28 cm.

Peći 15 - 20 minuta, zavisno od rerne. Dok se kora peče možete skuvati fil.

Fil: 
Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kada mleko provri zakuvati pudinge i mešati. Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.

Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.

Ulupati margarin sa C šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.

Prvom delu dodati pola C vanila pudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.

Dobijenom kremu dodati mleveni keks i umutiti. Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.

Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.

Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa mlevenim keksom, pa odozgo čokoladni krem.

Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji (možete je posuti mlevenim orasima, keksom, čokoladom).

Tortu ostaviti da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da se kora otpusti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata