C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
100 ml ulja
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
500 ml čokoladnog mleka
Za fil:
250 ml slatke pavlake
150 g C šećera u prahu
400 g kisele pavlake
300 g mlevenog keksa
C šlag za ukrašavanje

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Čoko mleveni keks kocke

Ukusana, brza, osvežavajuća torta po svačijem ukusu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve dobro sjediniti.

Izliti masu u pouljen i pobrašnjen pleh. Peći na 200°C, proveriti čačkalicom kada je kora pečena.

Vrelu koru preliti hladnim čokoladnim mlekom.

Umutiti slatku pavlaku sa C šećerom u prahu, zatim dodati kiselu pavlaku i mleveni keks i sve dobro umutiti.

Hladnu koru premazati filom.

Dekorisati C šlagom po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti dobro ohlađeno!