C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
3 jaja
3 kašike šećera
100 ml ulja
150 ml mleka bez laktoze
6 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Fil I:
1 l mleka bez laktoze
3 C pudinga od čokolade
3 kašike C čvrstina
6 kašika šećera
100 g crne čokolade
250 g margarina
Fil II:
500 g narandže
3 kašike šećera
3 kašike C čvrstina
Dekoracija:
2 C krem šlaga od čokolade
100 g crne čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko Meica - Lactose free

Kombinacija čokolade i narandže.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodati ulje i mleko, kad se sjedini polako pomešati sa brašnom, C kakaom i C praškom za pecivo. Istresti na pleh obložen pek papirom i peći na 180 stepeni 20 minuta.

U 100 ml mleka razmutiti C puding i C čvrstin, ostatak mleka zagrejati sa šećerom. Kad provri dodati razmućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta i dodati čokoladu.

Ostaviti da se ohladi. Ohlađeno umutiti sa margarinom.

Narandžu očistiti tako da ostane samo pulpa. Staviti u šerpu i zagrejati sa šećerom. Kad krene da vri dodati čvrstin i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Koru preseći na dva dela.

Prvi deo staviti na tacnu pa filovati sa trećinom čokoladnog krema, preko njega staviti krem od narandže, pa opet trećinu čokoladnog krema i preko svega drugu koru.

Ostaviti da se stegne oko pola sata, pa premazati celu tortu sa zadnjom trećinom krema.

Umutiti C krem šlag sa mlekom i premazati celu tortu, ukrasiti sa rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ova torta je za moje dete koje ima netoleranciju na laktozu, pa je smanjena količina šećera jer je to mleko slađe od običnog. Može se praviti i sa običnim mlekom i mlečnom čokoladom, ali onda preporučujem u čokoladnom filu još 3 kašike šećera.