Početna > Recepti > Recepti za torte > Čoko-malina torta
Sastojci
Patišpanj:
5 belanaca
5 kašika šećera
180 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
Čoko-malina fil:
5 žumanaca
350 g malina
1 C puding od čokolade
250 ml soka i vode
200 g šećera
Keks fil:
400 g kisele pavlake 20 % m.m.
200 g C šećera u prahu
230 g mlevenog keksa
1 C šlag krem (75 g)
150 ml mleka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.
Dodajte u umućena belanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Pečen patišpanj izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda ga prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate acetatnu foliju ili papir za pečenje da biste kasnije lakše izvadili iz kalupa.
Fil čoko-višnja:
Maline otopite, ako koristite zamrznute, i izmerite tečnost koju su pustile. Dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da dobijete ukupno 250 ml. Žumanca, C puding od čokolade i 100 ml tečnosti sjedinite.
Ostatak tečnosti i šećer stavite sa malinama da se kuva oko 5 minuta. Nakon tog vremena dodajte žumanca i puding i na umerenoj temperaturi skuvajte fil.
Odmah izručite preko patišpanja u kalupu i izravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 30-45 minuta da se ohladi.
Keks fil:
Sjedinite kiselu pavlaku i C šećer u prahu, pa dodajte mleveni keks. Posebno umutite C šlag krem i hladno mleko, pa dodajte u fil sa keksom. Sipajte preko čoko-malina fila.
Ostavite u frižider da se ohladi i stegne.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs