C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
5 belanaca
5 kašika šećera
180 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
Čoko-malina fil:
5 žumanaca
350 g malina
1 C puding od čokolade
250 ml soka i vode
200 g šećera
Keks fil:
400 g kisele pavlake 20 % m.m.
200 g C šećera u prahu
230 g mlevenog keksa
1 C šlag krem (75 g)
150 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko-malina torta

Neodoljivo ukusna torta, slatka i kisela istovremeno, svideće Vam se čim je probate.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Dodajte u umućena belanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.

Pečen patišpanj izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda ga prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate acetatnu foliju ili papir za pečenje da biste kasnije lakše izvadili iz kalupa.

Fil čoko-višnja:
Maline otopite, ako koristite zamrznute, i izmerite tečnost koju su pustile. Dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da dobijete ukupno 250 ml. Žumanca, C puding od čokolade i 100 ml tečnosti sjedinite.

Ostatak tečnosti i šećer stavite sa malinama da se kuva oko 5 minuta. Nakon tog vremena dodajte žumanca i puding i na umerenoj temperaturi skuvajte fil.

Odmah izručite preko patišpanja u kalupu i izravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 30-45 minuta da se ohladi.

Keks fil:
Sjedinite kiselu pavlaku i C šećer u prahu, pa dodajte mleveni keks. Posebno umutite C šlag krem i hladno mleko, pa dodajte u fil sa keksom. Sipajte preko čoko-malina fila.

Ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu dobro ohladite pre služenja.