C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
4 belanceta
4 kašike šećera
1/2 kašičice C praška za pecivo
1 kesica C pudinga od čokolade
Fil 1:
400 g malina
50 ml vode
3 kašike šećera
2 kašike C čvrstina
2 kašike vode
50 g margarina
Fil 2:
12 žumanaca
7 kašika šećera
100 g čokolade
C šlag krem od čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Čoko malina torta

Prelepa, sočna, lagana torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
4 belanceta umutiti, dodati 4 kašike šećera, dodati 1/2 kašičice C praška za pecivo, 1 kesicu C pudinga od čokolade i ispeći tako 3 kore na pek papiru u okruglom kalupu.

Fil 1 :
400 g malina, 50 ml vode i 3 kašike šećera prokuvati pet minuta, dodati 2 kašike C čvrstina razmućenog sa 2 kašike vode i sve zakuvati.

Dodati 50 g margarina i dok je još toplo premazati sve tri kore i ohladiti ih.

Fil 2:
Skuvati 12 žumanaca sa 7 kašika šećera na pari, ohladiti, dodati margarin i istopljenih 100 g čokolade.

Filovati preko svake kore, odozgo tortu nafilovati sa C šlag kremom od čokolade i ukrasiti sa malinama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Korice se peku veoma kratko, desetak minuta.