C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru (peku se 2):
5 jaja
3 kašike brašna
5 kašika šećera
1 kašika C kakao praha
80 ml ulja
100 g mlevenih pečenih lešnika
Fil:
600 ml mleka
200 g šećera
130 g C čvrstina
150 g crne čokolade
100 g pečenih mlevenih lešnika
250 g maslaca ili margarina
200 ml slatke pavlake
300 g crnog krema (nutela, eurokrem ili neki drugi...)

Naši proizvodi
Kakao prah Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko-lešnik torta

Torta koju jednostavno morate da probate! Savršen spoj kore sa lešnikom i kremastog čokoladnog fila!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti penasto belanca i šećer pa dodavati postepeno žumanca i ulje.

Zatim prosejati brašno i C kakao, dodati u koru i promešati.

Na kraju dodati lešnik i peći u rerni zagrejanoj na 180°C.

Kore bi trebalo peći u plehu od oko 25 cm prečnika i kada su pečene preseći ih vodoravno na pola da se dobiju dve kore (4 kore ukupno).

Fil:
U oko 100 g mleka rastvoriti C čvrstin, a u ostatak sipati šećer i staviti da provri.

Skuvati C čvrstin u mleku i dok je još toplo dodati crnu čokoladu. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin i dodati ohlađenom filu, zatim umutiti slatku pavlaku i spojiti je varjačom sa filom.

Na kraju dodati eurokrem i lešnik i promešati.

Filovati tortu: kora-fil, kora-fil.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prekrijte folijom fil dok se hladi da se ne bi stvorile grudvice