Početna > Recepti > Recepti za torte > Čoko krem torta sa višnjama
Sastojci
1 pakovanje Dr.Oetker krem kora (4 kore)
Za čoko krem:
4 dl mleka
3 pune kašike šećera
1 C puding od čokolade
2 kašike C gustina
70 g čokolade za kuvanje
3 kašike C kakaoa
1/2 margarina
Za krem šlag:
1 C krem šlag od vanile
Za žele od višanja:
300 g očišćenih višanja
5 kašika šećera
3 kašike C čvrstina
1 kesica C želatina
3 dl vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Prvo napravite žele od višanja tako što ćete višnje skuvati u 3 dl vode pa ih mlake izblendirati tako da postanu skoro kašaste. Vratite na šporet, dodajte šećer i čvrstin (gustin) rastvoren u 1/2 dl vode i kuvajte na laganoj vatri dok ne dobije dovoljnu gustinu.
Želatin rastvorite po uputstvu na ambalaži i ostavite da nabubri. U još vruć žele dodajte želatin i dobro izmešajte da se sve sjedini. Ostavite pokriveno streč folijom.
Za čoko krem u odgovarajući sud stavite mleko, šećer, puding, kakao i gustin i kuvajte dok se ne zgusne pa u vruć dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće. Kada se čokolada otopi sklonite sud sa vatre i ostavite krem da se prohladi pa u još mlak dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Ostavite manji deo krema za premazivanje torte odozgo.
Posebno umutite krem šlag po uputstvu na kesici.
Slaganje: kora - čoko - krem - kora - šlag krem - kora - žele od višanja - kora.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Obzirom da pakovanje ima 4 kore, po mom mišljenju torta je bila niska i zato sam ja podella tortu uzdužno na 2 dela pa sam na jednu polovinu složenih kora, preko zadnje kore nanela žele od višanja pa sam preko želea stavila drugu polovinu složenih kora. Dobila sam manju tortu ali dovoljno visoku. Odozgo sam tortu premazala ostatkom čoko krema.
Ostavite tortu da se hladi u frižideru najmanje 24 sata kako bi kore upile sve filove.