C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
9 kašika mlevenog keksa
3 kašike brašna
3 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Fil 1:
12 žumanca
200 g šećera
2 C pudinga od čokolade
700 ml mleka
200 g mlevenog keksa
250 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
Fil 2:
200 g C šlag krem u prahu
200 ml mleka
Za natapanje kora:
300 ml čokoladnog mleka
Za premazivanje torte:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nevena

Čoko keks torta

Jednostavno neodoljiva....

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera dodati, 3 kašike mlevenog keksa, 1 kašiku brašna, 1 kašiku C kakaoa i na vrh kašičice C praška za pecivo.

Masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 15 minuta. Tako napraviti još 2 kore.

Fil 1:
U posudu staviti 500 ml mleka da se kuva. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati C pudinge sa ukusom čokolade i ostatak mleka.

Sve to dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Kada bude mlako dodati umućen margarin, otopljenu čokoladu i mleveni keks.

Fil 2:
Umutiti C šlag krem sa mlekom.

Filovati tortu. Na tacnu staviti koru, natopiti sa čokoladnim mlekom, premazati sa 1/2 fila 1, 1/2 fila 2, opet kora natopljena mlekom, 2/2 fila 1, 2/2 fila 2.

U posudu staviti slatku pavlaku i čokoladu i kuvati na pari (ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi. Dobro ohladiti i umutiti mikserom.

Sa ovom kremom premazati po vrhu i okolo tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Preko kreme od slatke pavlake možete tortu premazati sa C šlagom.