C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
7 kašika brašna
2 kašike kafe
100 ml likera od kafe
Fil:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade
Za ukrašavanje:
2 kesice C šlaga, umućene sa 300 ml mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Čoko kafa torta

Imiris i ukus, sve u jednom zalogaju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite čvrst sneg od belanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom i C vanilin šećerom.

Spojite obe mase i dodajte ostale sastojke, kafu, liker ina kraju brašno.

Masu stavite u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju, i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pečenu koru izvadite, prohladite i vodoravno presecite da dobijete dve kore.

Umeđuvremenu zagrejte pavlaku, ali ne sme da provri. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi.

Ostavite da se dobro ohladi, zatim stavite prvu koru pa fil, druga kora pa fil i na kraju šlag.

Ukrasite po ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata