C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
Za fil:
500 ml slatke pavlake
400 g kisele pavlake
1 kg jagoda
Za glazuru:
200 g čokolade
3 kašike ulja
3 kašike mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Čoko jagoda torta

Torta sa kapri ukusom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca, polako dodavati šećer, pa žumanca. Dodati brašno, C kakao, C prašak za pecivo i ulje.

Sipati u okrugli kalup prečnika 28cm. Kad se ispeče ostaviti da se prohladi.

Fil:
Umutiti slatku pavlaku, pa dodati kiselu pavlaku i promešati. Malo fila premazati tanko preko kore.

Jagode iseckati i poređati po to malo fila, pa ostatak fila sipati preko i prohladiti dok se pripremi glazura.

Glazura:
Na tihoj vatri istopiti izlomljenu čokoladu, mleko i ulje dok se ne spoje. Preliti preko fila i vratiti u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za lepši efekat koristiti kalup sa odvojivim ivicama i isečene polovine jagoda poređati uz strane kalupa.
U fil se može dodati malo C šećera u prahu, ako nije dovoljno slatko.