C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
15 kašika oraha
15 kašika brašna
250 g maslaca
15 kašika šećera
150 g šećera
250 g C šećera u prahu
300 g crne čokolade
4 C pudinga od čokolade
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
C šlag od čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding čokolada Prašak za pecivo Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Čoko interkontinental torta

Čokoladna i penušava torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti penasto 5 belanaca, sa 5 kašika šećera.

Dodati polako kašiku po kašiku, 5 kašika brašna i 5 kašika oraha, 1 kašičicu C praška za pecivo i 1 kašiku sirćeta.

Tako umutiti još tri kore. Svaku peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

15 žumanaca mutiti sa oko 150 g šećera na pari. Umutiti maslac sa 250 g C šećera u prahu.

U žumanca dodati čokoladu za kuvanje da se otopi ili skuvati 4 C pudinga od čokolade u litar mleka.

Sačekati da se svi sastojci ohlade i pomešati ih mućenjem.

Koru mazati ovako dobijenim kremom.

Ukrasiti umućenim C šlagom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jaja na pari mešati kašikom.