0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
15 jaja
15 kašika oraha
15 kašika brašna
250 g maslaca
15 kašika šećera
150 g šećera
250 g C šećera u prahu
300 g crne čokolade
4 C pudinga od čokolade
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
C šlag od čokolade
Umutiti penasto 5 belanaca, sa 5 kašika šećera. 
Dodati polako kašiku po kašiku, 5 kašika brašna i 5 kašika oraha, 1 kašičicu C praška za pecivo i 1 kašiku sirćeta. 
Tako umutiti još tri kore. Svaku peći na 200 stepeni oko 15 minuta. 
15 žumanaca mutiti sa oko 150 g šećera na pari. Umutiti maslac sa 250 g C šećera u prahu. 
U žumanca dodati čokoladu za kuvanje da se otopi ili skuvati 4 C pudinga od čokolade u litar mleka. 
Sačekati da se svi sastojci ohlade i pomešati ih mućenjem.
Koru mazati ovako dobijenim kremom. 
Ukrasiti umućenim C šlagom od čokolade. 
Umutiti penasto 5 belanaca, sa 5 kašika šećera. 
Dodati polako kašiku po kašiku, 5 kašika brašna i 5 kašika oraha, 1 kašičicu C praška za pecivo i 1 kašiku sirćeta. 
Tako umutiti još tri kore. Svaku peći na 200 stepeni oko 15 minuta. 
15 žumanaca mutiti sa oko 150 g šećera na pari. Umutiti maslac sa 250 g C šećera u prahu. 
U žumanca dodati čokoladu za kuvanje da se otopi ili skuvati 4 C pudinga od čokolade u litar mleka. 
Sačekati da se svi sastojci ohlade i pomešati ih mućenjem.
Koru mazati ovako dobijenim kremom. 
Ukrasiti umućenim C šlagom od čokolade. 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.