C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
1/2 l čokoladnog mleka
Fil I:
1 margarin
125 g maslaca (moja kravica zeleno pakovanje)
150 g C šećera u prahu
7 jaja
300 g čokolade za kuvanje
Fil II:
200 g C šlag krema belog
200 ml mineralne vode
Ganasche glazura:
200 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
3 kašike C šećera u prahu
Dekoracija:
200 g C šlag krema belog (sa ukusom slatke pavlake)

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko Damen Kapric

Proizvod moje mašte - klizi niz grlo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
Mikserom umutiti jaja i šećer, pa dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao i dodatno mutiti nekih 5 min dok se sve dobro ne sjedini.

Dobijenu smesu sipati u plehu (moj je dimenzija 30x25 cm) i peći na 200°C 30 min. dok ne porumeni.

Mlaku koru preliti sa 1/2 l čokoladnog mleka. Koru kada dobro upije mleko, izvadite iz pleha i stavite u zvono za tortu.

Fil I:
Mikserom umutiti jedan margarin i 125 g maslaca sa 150 g C šećera u prahu (5 punih kašika).
Dodavati 7 žumanaca jedno po jedno, pa dodati 300 g otopljene čokolade za kuvanje + 7 umućenih belanaca, dodavati malo po malo i mikserom sve to dobro sjediniti.

Filovati koru i ostaviti u frižideru 10 minuta da se stegne.

Fil II:
Umutiti 200 g C šlaga belog od slatke pavlake sa 200 ml mineralne vode, pa filovati pteko crnog fila I. Staviti u frižideru dok pripremate glazuru.

Ganasche glazura:
200 ml slatke pavlake zagrejati (ne sme proključati) i dodati 200 g čokolade za kuvanje sa 3 kašike C šećera u prahu. Mešati dok se čokolada ne otopi.

Ohladiti, ali mora ostati u tekućem stanju da se može preliti preko kreme.

Dekoracija:
Beli C šlag umutiti sa 200 ml mineralne vode, pa ga staviti u spravu za šlag (špic ili kesa sa širim dodatkom/umetkom) i tortu sa strana dekorisati kao što je na slici. A možete je jednostavno pustiti mašti na volju.

Par sati hladiti tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jaja za fil po mogućnosti neka budu domaća, jer se fil ne kuva.

Kora se veoma lako odvaja prilikom vađenja iz pleha. Samo tanku špatulicu ili nožić zavući ispod i odvojiti od dna pleha.

Maslac i margarin izvadite nekoliko sati da stoji na sobnoj temperaturi kako bi ga lakše umutili. Takođe, i čokoladno mleko neka bude na sobnoj temperaturi.

Da bi se šlag što penastije umutio neka mineralna voda bude hladna tj. iz frižidera.