C Slatka tradicija

Sastojci
Za korice 2 puta po:
2 jaja
12 kašika šećera
10 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
4 supenih kašika mleka
2 supenih kašika C kakaoa
Za fil:
1 l mleka
6 supenih kašika šećera
100 g crne čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 g mlevenih oraha ili lešnika (u zavisnosti od ukusa)
Ukrašavanje:
180 g C šlag krema sa ukusom čokolade
360 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko-čudo torta

Čudesna torta izuzetnog ukusa koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Korice:
Umutiti 2 jaja sa 12 kašika šećera, dodati 10 supenih kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 4 supenih kašika mleka. Za pečenje korica koristiti šerpu zapremine 4 l. Koricu peći 20 min na 180 stepeni. Prohlađenu koricu iseći na pola. Potupak ponoviti još jednom sa istim sastojcima.

Nakon završetka postupka dobijamo 4 korice koje čekaju na dalju pripremu.

Fil:
Staviti da provri 1 litar mleka sa 6 kašika šećera. Dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i 250 g margarina i mešati lagano dok se u potpunosti ne otopi. Na kraju dodati 200 g mlevenih oraha (lešnika) i kuvati još 5 minuta.

U šerpu koju smo koristili za pečenje korica stavljamo celofan od dna ka frhu i ređamo korice. Fil zahvatamo kutlačom (fil nije čvrst već je tečan zbog natapanja korica) i prelivamo koricu po koricu. Tortu stavljamo u zamrzivač da se malo stegne, nakon toga tortu okrenuti na tacnu i ukrasiti C šlag kremom od čokolade.

Ukrašavanje:
360 ml mleka sipati u dublju posudu, dodati 180 g C šlag krema sa ukusom čokolade. Masu mutiti pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti još 5 min maksimalnom bzinom.

Umućenim šlagom premazati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu možete ukrasiti rastopljenom čokoladom za kuvanje umesto šlagom. Ostavite tortu sa glazurom na sobnoj temperaturi da se stegne (ni slučajno na hladno ili u frižider) da ne bi došlo do pucanja.

Mali trik, kako bi proverili da li je kora gotova je provera čačkalicom. Zabodite čačkalicu na nekoliko različitih mesta i zavrtite je. Kora je gotova, kada nakon vađenja čačkalice na njoj nema apsolutno ničega.