C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
12 jaja
12 kašika brašna
12 kašika šećera
4 kašike C kakao praha
4 kašike ulja
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil I:
1 l čokoladnog mleka
120 g C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
100 g crne čokolade
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
Fil II:
250 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade
Dekoracija:
C čokoladni šlag

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čoko-čokoladna torta

Savršen čokoladni užitak.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 36
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo napraviti prvi fil. Puding i šećer pomešati sa malo čokoladnog mleka. Ostatak mleka staviti da se zagreje i lagano provri.

Kada provri, zakuvati puding i mešati dok se smesa ne sjedini.

Zatim dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ona ne otopi pa fil prekriti vakum folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se ohladi.

Napraviti drugi fil.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, ne sme da provri. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini. Ostaviti da se hladi.

Sada praviti korice. Posebno umutiti 4 belanca, 4 kašike šećera pa postepeno dodati 4 žumanca i 4 kašike ulja. Na kraju dodati 4 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa i 1/2 kesice C praška za pecivo. Tako ispeći 3 korice. Korice peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Kada su korice ispečene, a filovi ohlađeni, potrebno je dovršiti filove.

Mikserom malo razbiti ohlađeni puding i u njega dodati penasto umućen margarin sa 100 g C šećera u prahu. Sjediniti smesu.

Drugi fil koji je takođe ohlađen, umutiti mikserom, postaće kremast.

Filovati tortu: kora, fil I, fil II i tako 3 puta.

Odozgo ukrasiti čokoladnim šlagom.

Komentari potrošača:

02.11.2018
Torta je odlicna ukusna ja sam danas prvi put jela sočna nije preslatka sve pohvale

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata