C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jajeta
300 g posejanog mekog brašna
1 kesica C praška za pecivo
10 kašika smeđeg šećera
3 pune kašike C kakao praha
1 kašika milerama
200 ml gustog jogurta
100 ml ulja
Za čeri preliv:
300 g višanja
200 ml soka od višnje
100 ml domaće višnjevače
1 kesica C pudinga sa ukusom slatke pavlake
Za čoko preliv:
200 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko čeri torta

Brzo, jednostavno, ukusno, neodoljivo!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, mileram, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Umutite mikserom i ostavite desetak minuta, pa preručite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Višnje dobro ocedite.

Sa nekoliko kašika vode umutite C puding, dodajte šećera po ukusu i zakuvajte u soku od višanja.

Kada se lepo zgusne, umešajte višnjevaču i dobro sjedinite.

Ostavite da se malo prohladi, ali pazite da se ne stegne sasvim.

Prevrnite biskvit pa ga prelijte, a potom poređajte višnje.

Odozgo razlijte prohlađeni čoko preliv i dobro ohladite pre služenja!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Hladite kolač 2 sata u frižideru pre služenja. Ukoliko volite kombinuju vanila - višnja, kada se kolač ohladi posolite ga C vanilin šećerom.