C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml slatke pavlake
400 g svežeg sira
5 kašika mleka (može i 1/2 čaše soka od narandže)
300 g mlevenog keksa
250 g C šećera u prahu
180 g margarina
450 g malina
5 kašičica šećera
1 kremfix
1 C vanilin šećer
3 kesice C želatina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čizkejk

Osvežavajući desert.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 14
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti maline u šerpu sa 100 ml vode i dodati 5 kašike šećera,i to kuvati 10 min.

Za to vreme istopiti 180 g margarina i dodati u 300 g mlevenog keksa, i dodati 5 kašika mleka.

To mutiti dok se ne dobije željena smesa, ona treba biti rastresita, i zatim prstima utisnuti u kalup.

Kada bude gotovo voće staviti jednu kesicu C želatina (sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri, i kada nabubri rastopiti malo u mikrotalasnoj) i ostaviti da se ohladi.

Dok se voće hladi, umutiti 500 ml slatke pavlake sa 1 kesicom kremfixa, onda dodati sveži sir, 1 C vanilin šećer i 250 g C šećera u prahu.

Kada se to umuti, ostaviti 10 min 2 kesice C želatina sa 8 kašika vode da nabubri, i kada nabubri staviti u mikrotalasnu malo da se rastopi.

Zatim dodati u smesu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristiti obavezno biljnu pavlaku.