C Slatka tradicija

Sastojci
Za podlogu:
300 g mlevenog keksa
100 g C šećera u prahu
250 g margarina
malo mleka
Za beli deo:
500 ml slatke pavlake
125-150 g C šećera u prahu
sir 250 g
Za voćni deo:
300-500 g crvenog voća (maline,višnje,ili šumski miks)
1-2 kesice C želatina
7 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
1 čaša vode (180 ml)
Za ukrašavanje:
C krem šlag 100 g

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čizkejk

Osvežavajuća fantazija ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Penasto umutiti margarin, dodati mu C šećer u prahu, pa postepeno dodavati keks.

Smesa će biti dosta suva, pa polako dodajemo mleko da dobijemo željenu kompaktnost (otprilike jedna šoljica). Ja koristim hladno mleko, jer tako korica ostane svetla.

Okrugli kalup pospemo C prah šećerom, on će nam pomoći da se kasnije lakše seku parčići. I potom smesu ravnomerno rasporedimo, pa stavimo u frižider.

Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutimo sa C prah šećerom, da se dobije čvrsta masa, pa dodajemo postepeno sir.

Ovaj beli deo sad rasporedimo u kalup preko keksa i to ravnomerno, bez rupica, pa stavimo na hlađenje.

U šerpicu stavimo voće, 7 kašika šećera, C vanilin šećer i čašu vode, pa stavimo da se kuva do tačke ključanja (otprilike 5-10min).

U manjoj posudici razmutimo C želatin sa malo vode.

Kada je voće spremno, skinemo sa šporeta i dodamo rastopljeni C želatin.

Ovaj fil morate dobro da ohladite, pa tek onda da sipate u kalup.

Tortu ostavite preko noći da se ohladi i dobro stegne, sutradan skinite kalup i ukrasite C šlagom, po želji.

Komentari potrošača:

28.08.2019
Prelepo

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je prvo skuvati voće i ostaviti da se hladi, pa tek onda raditi druge delove, jer tako skraćujete vreme pripreme.
Umesto želatina, možete koristiti C puding od vanile. Tada biste jednu kesicu pudinga razmutili sa jednom čašom vode idodali voću kad dođe do tačke ključanja na šporetu, pa sve zajedno kuvali još 2-3 min. Razlika je u strukturi fila: sa želatinom dobijate providnu staklastu strukturu, gde se voće vidi, a sa pudingom nekako gustu, skoro pa kremastog izgleda. Ja vise volim i pravim ovu varijantu sa želatinom.
U prvi deo možete staviti C krem šlag umesto mleka, recimo par kašika, da doterate gustinu korice.
Jako je važno da beli deo dobro poravnate, da bi kasnije voćni deo stajao i da ne prošara tortu.
Voće morate dobro ohladiti, jer ako je i malo mlako kad ga sipate na tortu, podići će beli deo jer će "proći kroz tortu".