burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija16

Čizkejk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za podlogu:

300 g mlevenog keksa

100 g C šećera u prahu

250 g margarina

malo mleka

Za beli deo:

500 ml slatke pavlake

125-150 g C šećera u prahu

sir 250 g

Za voćni deo:

300-500 g crvenog voća (maline,višnje,ili šumski miks)

1-2 kesice C želatina

7 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

1 čaša vode (180 ml)

Za ukrašavanje:

C krem šlag 100 g

Čizkejk

Koraci pripreme

Penasto umutiti margarin, dodati mu C šećer u prahu, pa postepeno dodavati keks.

Smesa će biti dosta suva, pa polako dodajemo mleko da dobijemo željenu kompaktnost (otprilike jedna šoljica). Ja koristim hladno mleko, jer tako korica ostane svetla.

Okrugli kalup pospemo C prah šećerom, on će nam pomoći da se kasnije lakše seku parčići. I potom smesu ravnomerno rasporedimo, pa stavimo u frižider.

Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutimo sa C prah šećerom, da se dobije čvrsta masa, pa dodajemo postepeno sir.

Ovaj beli deo sad rasporedimo u kalup preko keksa i to ravnomerno, bez rupica, pa stavimo na hlađenje.

U šerpicu stavimo voće, 7 kašika šećera, C vanilin šećer i čašu vode, pa stavimo da se kuva do tačke ključanja (otprilike 5-10min).

U manjoj posudici razmutimo C želatin sa malo vode.

Kada je voće spremno, skinemo sa šporeta i dodamo rastopljeni C želatin.

Ovaj fil morate dobro da ohladite, pa tek onda da sipate u kalup.

Tortu ostavite preko noći da se ohladi i dobro stegne, sutradan skinite kalup i ukrasite C šlagom, po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čizkejk

Koraci pripreme

Penasto umutiti margarin, dodati mu C šećer u prahu, pa postepeno dodavati keks.

Smesa će biti dosta suva, pa polako dodajemo mleko da dobijemo željenu kompaktnost (otprilike jedna šoljica). Ja koristim hladno mleko, jer tako korica ostane svetla.

Okrugli kalup pospemo C prah šećerom, on će nam pomoći da se kasnije lakše seku parčići. I potom smesu ravnomerno rasporedimo, pa stavimo u frižider.

Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutimo sa C prah šećerom, da se dobije čvrsta masa, pa dodajemo postepeno sir.

Ovaj beli deo sad rasporedimo u kalup preko keksa i to ravnomerno, bez rupica, pa stavimo na hlađenje.

U šerpicu stavimo voće, 7 kašika šećera, C vanilin šećer i čašu vode, pa stavimo da se kuva do tačke ključanja (otprilike 5-10min).

U manjoj posudici razmutimo C želatin sa malo vode.

Kada je voće spremno, skinemo sa šporeta i dodamo rastopljeni C želatin.

Ovaj fil morate dobro da ohladite, pa tek onda da sipate u kalup.

Tortu ostavite preko noći da se ohladi i dobro stegne, sutradan skinite kalup i ukrasite C šlagom, po želji.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept