burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija20

Cheesecake

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Podloga:

300 g mlevenog keksa

180 g margarina ili maslaca

oko 5 kašika soka od pomorandže

Fil:

450 g krem sira, maskarpone

1/2 l slatke pavlake

200 g C šećera u prahu

1 C Vanilin šećer

1 C Želatin

Preliv:

400 g crvenog voća (maline, aronija, ribizle...)

100 g šećera

2 C Želatina

100 ml vode

Cheesecake

Koraci pripreme

Mleveni keks pomešati sa maslacem i sokom od pomorandže. Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).

Ostaviti da se stegne u frižideru dok pripremate preliv i beli fil.

Skuvati voće sa vodom i šećerom. Dok provri voće, C želatin (2 kesice) ostaviti da nabubri oko 10 min. u vodi. Kada voće provri skloniti sa ringle i dodati želatin, ostavite da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku, zatim dodajte sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu i jedan želatin rastvoren u malo vode.

Beli fil utisnite u kalup preko podloge od keksa. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.

Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga lagano preko belog fila.

Ostaviti čiz kejk u frižider da odstoji u kalupu od 6 do 8 sati.

Lagano nožem odvojite kolač od kalupa.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Cheesecake

Koraci pripreme

Mleveni keks pomešati sa maslacem i sokom od pomorandže. Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).

Ostaviti da se stegne u frižideru dok pripremate preliv i beli fil.

Skuvati voće sa vodom i šećerom. Dok provri voće, C želatin (2 kesice) ostaviti da nabubri oko 10 min. u vodi. Kada voće provri skloniti sa ringle i dodati želatin, ostavite da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku, zatim dodajte sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu i jedan želatin rastvoren u malo vode.

Beli fil utisnite u kalup preko podloge od keksa. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.

Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga lagano preko belog fila.

Ostaviti čiz kejk u frižider da odstoji u kalupu od 6 do 8 sati.

Lagano nožem odvojite kolač od kalupa.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept