C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
180 g maslaca
6 kašika mleka
500 ml slatke pavlake
220 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
450 g sira
2 C želatina
450 g crvenog voća
4 kašika šećera

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miljana

Cheesecake

Najpoznatiji dezert širom sveta. Ukusni, sočni, osvežavajući dezert nas vraća u antičku Grčku, odakle i vodi poreklo. Isprobajte ovaj recept i uživajte!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Mikserom umutiti 300 g mlevenog keksa, 180 g maslaca i 6 kašika mleka. Dobijenu smesu ravnomerno rasporediti na podmazan kalup za cheesecake.

Priprema belog fila:
Umutiti 500 ml slatke pavlake sa 220 g C šećera u prahu i dodati 1 kesicu C vanilin šećera. Potom dodati 450 g sira i 1 kesicu C želatina (pripremljenog po uputstvu sa kesice). Dobijenu smesu ravnomerno rasporediti preko kore.

Priprema preliva sa voćem:
450 g crvenog voća (malina, jagoda, višnja, ili neki mix) ukuvati sa 4 kašike šećera i 1/4 šoljice vode. Dodati 1 kesicu C želatina pripremljenog po uputstvu sa kesice.

Skuvano voće ostaviti da se malo prohladi i onda preliti preko belog fila.

Napravljeni cheesecake ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje koristiti kalup prečnika 26 cm.