C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
50 ml soka od narandže
50 g margarina
Krema:
500 ml slatke pavlake
800 ml pavlake
10 kašika C šećera u prahu
sok od pola limuna
2 kesice C želatina
jagode
Preliv:
300 g jagoda
2 kesice C želatina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Cheese cake sa jagodama

Osvežavajuća torta, laka za pripremu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleveni keks pomešati sa sokom i otopljenim margarinom. Formirati koru u kalupu.

Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku i C šećer u prahu. Na kraju dodati sok od pola limuna i rastopljeni C želatin.

Staviti malo kreme preko kore, poređati jagode i preliti ostatkom.

Skuvati jagode sa malo šećera. Na kraju dodati rastopljeni C želatin.

Prohlađen želatin preliti preko preliva i ostaviti tortu na hlađenje.

Kada se torta ohladi izvaditi tortu iz kalupa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je prvo skuvati preliv, kako bi se ohladio dok pripremimo ostatak torte.
Želatin pripremati prema uputstvu sa kesice.