Početna > Recepti > Recepti za torte > Cheese cake sa jagodama
Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
50 ml soka od narandže
50 g margarina
Krema:
500 ml slatke pavlake
800 ml pavlake
10 kašika C šećera u prahu
sok od pola limuna
2 kesice C želatina
jagode
Preliv:
300 g jagoda
2 kesice C želatina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Mleveni keks pomešati sa sokom i otopljenim margarinom. Formirati koru u kalupu.
Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku i C šećer u prahu. Na kraju dodati sok od pola limuna i rastopljeni C želatin.
Staviti malo kreme preko kore, poređati jagode i preliti ostatkom.
Skuvati jagode sa malo šećera. Na kraju dodati rastopljeni C želatin.
Prohlađen želatin preliti preko preliva i ostaviti tortu na hlađenje.
Kada se torta ohladi izvaditi tortu iz kalupa.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Najbolje je prvo skuvati preliv, kako bi se ohladio dok pripremimo ostatak torte.
Želatin pripremati prema uputstvu sa kesice.