C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
100 g maslaca
oko 150 ml mleka
Beli fil:
450 g sira za torte
1 krem fiks
1 C vanilin šećer
50 ml vode
1 C želatin
500 ml biljne slatke pavlake
220 g C šećera u prahu
Voćni fil:
450 g voća (maline, kupine, jagode)
100 ml vode
1 C želatin
50 ml vode
4 kašike šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Cheese Cake

Izuzetan, preukusan, recept koji se voli i brižno čuva.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 20-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
U mleko staviti mleveni keks, promešati i dodati maslac i sve to umutiti mikserom. Staviti u kalup sa stranicama koje se skidaju.

Fil:
Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10-tak minuta. Jedan C želatin staviti da nabubri 10 minuta u vodi, istopiti ga na tihoj vatri (nikako da provri) i dodati u voće, koje ste prethodno sklonili sa ringle. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku idodati krem fiks. U tu smesu zatim dodati sir, C vanillin šećer i C šećer u prahu. Želatin ostaviti da nabubri 10 minuta, a zatim ga zagrejati tek toliko da se istopi.

Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnuti u kalup preko mlevenog keksa.

Kada se crveni fil ohladi, rasporediti ga lagano preko belog fila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti u frižider da odstoji 6-8 sati pre služenja.