C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
100 ml soka od pomorandže
150 ml istopljenog maslaca
Fil:
500 ml slatke pavlake
400 g sira
100 ml mleka
1 C želatin
150 g C šećera u prahu
100 ml vode
Voćni preliv:
350 g crvenog voća po želji
100 g C šećera u prahu
1 C želatin

Naši proizvodi
Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Cheese cake

Ukusan i osvežavajuća voćna torta za sve prilike.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleveni keks, istopljeni maslac i sok od pomorandže sjediniti i rasporediti u okrukli kalup veličine 26cm.

Slatku pavlaku umutiti, dodati sir i C šećer u prahu.

C želatin razmutiti u 100 ml hladne vode, kada se stvrdne sipati u 100ml toplog mleka, tu smesu dodati izmućenoj slatkoj pavlaci.

Izmućenu smesu sipati preko kore i ostaviti u frižider na hlađenje.

Voće i C šećer u prahu kuvati do ključanja, voće ispasirati viljuškom.

Mlakoj smesi dodati razmućen C želatin, preliti preko kolača i ostaviti na hlađenje 2h.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata