C Slatka tradicija

Sastojci
4 jednostruka pakovanja piškota (ili 2 dvostruka pakovanja)
oko 500 ml mleka za umakanje piškota
250 g putera ili margarina
250 g C šećera u prahu
2 kesice C vanil šećera
300 g mlevenih lešnika ili oraha
300 g mlevenog keksa
1 veća konzerva seckanog ananasa (ili 2 manje konzerve)
500 g malina ili višanja
360 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
720 ml mleka za pripremu šlaga

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

C Voćna fantazija

Ukusna, osvežavajuća, brza i laka - pripremiti je može domaćica svaka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Oko pola litre mleka sipati u činiju srednje dubine. U mleko kratko umakati piškote, a zatim ih ređati u pravougaonu tacnu za tortu, i to tako da se formira pravougaona kora, sačinjena od dva reda piškota, poređanih u suprotnim pravcima, kao taraba.

U dubljoj posudi za mućenje sjediniti C prah šećer sa puterom (ili margarinom). U istu posudu dodati mleveni keks i mlevene lešnike (ili orahe), kao i C vanil šećer, i sok iz konzerve/i ananasa, pa sve dobro sjediniti. U tu masu usuti seckani ananas, a zatim sve izmešati kašikom. Ovako pripremljenu smešu rasporediti po pripremljenoj kori od piškota, a zatim odozgo poređati maline (ili višnje).

C šlag krem sa ukusom slatke pavlake pripremiti sa hladnim mlekom po instrukcijama sa pakovanja, te njime premazati celu tortu, odozgo i sa svih bočnih strana, i dekorisati je po želji.

Torta treba da odstoji u frižideru najmanje 12 sati pre prvog konzumiranja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Piškote se umaču u mleko koje je stajalo na sobnoj temperaturi.
Nikako piškote dugo potapati u mleko, da kasnije pod težinom fila ono ne bi izlazilo iz njih.
Može se upotrebiti jedna veća ili dve manje konzerve seckanog ananasa u manje slatkom sirupu.
C šlag krem sa ukusom slatke pavlake najbolje je praviti sa hladnim mlekom.
Na tortu obavezno staviti svu količinu pripremljenog šlaga, da crvena boja voća ne bi provirivala kroz šlag.
Tortu treba držati u pravougaonom zvonu, dakle poklopljenu, da ne povuče mirise iz frižidera.
Sve vreme je držati u frižideru. Komotno može da stoji i nedelju dana, ako toliko dugo ne bude pojedena, što je malo verovatno.
Kome nije potrebna ovoliko velika torta, komotno može da prepolovi sastojke i da u duplo manjem zvonu napravi upola manju tortu.