C Slatka tradicija

Sastojci
Za donju koru:
12 kafenih kašika cedevite
500 ml vode
120 g šećera
100 g C griza
Puding fil:
1 C puding od jagode
1 C puding od vanile
1 l mleka
5 kašika šećera
Šlag:
1 C beli šlag krem 180g

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom jagode Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

C torta

Šarena i osvežavajuća torta koja se brzo sprema a još brže jede.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Cedevitu pomešati sa vodom i šecerom pa pustiti da provri.

Kada provri postepeno dodavati C griz uz mešanje i voditi računa da se ne naprave grudvice, najbolje smanjiti temperaturu na šporetu.

Kuvati par minuta pa presuti u kalup,i onda ostaviti u frižider da se hladi.

Zatim napraviti puding fil po uputstvu sa zadnje strane kesice i nasuti ga preko cedevita fila. Ponoviti postupak i sa drugim pudingom.

Možete prvo puding od jagode, pa posle njega od vanile. Ostaviti da se dobro stegne.

Najbolje ostaviti preko noći i onda sve to ukrasiti šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mere su za kalup od 20 cm.