Početna > Recepti > Recepti za torte > C torta
Sastojci
Za donju koru:
12 kafenih kašika cedevite
500 ml vode
120 g šećera
100 g C griza
Puding fil:
1 C puding od jagode
1 C puding od vanile
1 l mleka
5 kašika šećera
Šlag:
1 C beli šlag krem 180g
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Cedevitu pomešati sa vodom i šecerom pa pustiti da provri.
Kada provri postepeno dodavati C griz uz mešanje i voditi računa da se ne naprave grudvice, najbolje smanjiti temperaturu na šporetu.
Kuvati par minuta pa presuti u kalup,i onda ostaviti u frižider da se hladi.
Zatim napraviti puding fil po uputstvu sa zadnje strane kesice i nasuti ga preko cedevita fila. Ponoviti postupak i sa drugim pudingom.
Možete prvo puding od jagode, pa posle njega od vanile. Ostaviti da se dobro stegne.
Najbolje ostaviti preko noći i onda sve to ukrasiti šlagom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs