C Slatka tradicija

Sastojci
500 g C Šlag
1 C puding od vanile
1 C puding od slatke pavlake
1 C puding od čokolade
300 g C kakao praha
15 jaja
3 kesice C praška za pecivo
35 kašika C šećera u prahu
1 l mleka
10 kašika C čvrstina

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Puding sa ukusom slatke pavlake Prašak za pecivo Šećer u prahu Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

C Šlag torta

C Šlag torta je prelepa kremasta torta idealna za sve prilike. Kada jednom probaju vaši gosti će je tražiti iznova i iznova

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema kora:

1 kora:
5 belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati 5 kašika C prah šećera, 1 kesicu C praška za pecivo i jednu kesicu C pudinga od čokolade. Koru rasuti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 20 minuta na 200 C.

2 kora:
5 belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati 5 kašika C prah šećera, 1 kesicu C praška za pecivo i jednu kesicu C pudinga od slatke pavlake. Koru rasuti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 20 minuta na 200 C.

3 kora:
5 belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati 5 kašika C prah šećera, 1 kesicu C praška za pecivo i jednu kesicu C pudinga od vanile. Koru rasuti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 20 minuta na 200 C.

Priprema fila:

1 fil:
15 žumanaca umutiti sa 10 kašika C prah šećera i 10 kašika C čvrstina i dobijenu smesu sipati u ključalo mleko, mešati dok se smesa ne zgusne. Smesu skinuti sa vatre i sipati u nju 300 g C kakao praha i dobro umutiti i ostaviti da se ohladi.

2 fil:
Umutiti u čvrst sneg 500 g C Šlag krema sa malo mleka.

Filovanje:
Na prvu koru naneti tanak sloj prvog fila, pa preko njega drugi fil, postupak ponoviti za sve kore.

Tortu ukrasiti sa C Šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata