C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 belanca
4 žumanca
125 g šećera
125 g margarina
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
125 g brašna
1 kora limuna
Fil:
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
7 kašike šećera
125 g margarina
Glazura:
sok od 1 limuna
150 g C šećera u prahu
250 g C šlag krema
dodatak skuvan 1 limun sa 300 g šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

C Limun torta

Sa obzirom na to da se moja torta zove C torta, uvek za nju upotrebljavam C proizvode!

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Ulupati belanca, posebno žumanca, šećer, margarin, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, brašno i koru limuna.

Zatim sve to zajedno promešati sa belancima i peći na 180 stepeni 20 minuta.

Fil:
Skuvati puding u mleku sa 7 kašika šećera, a kada se ohladi izmiksirati ga s margarinom.

Kada se sve to prohladi koru iseći na 2 jednaka dela.

Prvu koru preliti skuvanu koru limuna sa šećerom, 1 jednom čašom vode.

Zatim premazati pola fila, preklopiti drugom korom, pa preko cele torte premazati ostatak fila.

Glazura:
Ukrasiti tortu C šlagom pa preko sipati limunovu glazuru.

Kao dodatak preko šlaga može se dodati i rendani limun pomešan sa 3 kesice C vanilin šećera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata