C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika oraha
4 kašike C kakao praha
C prašak za pecivo
4 kašike brašna
1,5 l mleka
4 C pudinga od vanile
13 kašika šećera
3 C vanilin šećera
margarin
300 g svežih jagoda
4 kesice C krem šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dunja

C Fantazija

Torta sa jagodama, vanil kremom i kakao koricama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 12 belanaca, 12 kašika šećera, 12 kašika oraha, 4 kašike brašna, 4 kašike C kakao praha i 1 C prašak za pecivo i od smese ispeći tri kore.

Od litar i po mleka odvojiti 500 ml i u to umutiti 12 žumanaca i 4 C pudinga od vanile.

Ostalu litru mleka staviti da se kuva sa 13 kašika šećera i 3 kesice C vanilin šećera.

Umutiti margarin i dodati prohlađeni puding i napraviti C vanilin krem.

Umutiti 2 kesice C šlag krema. Filovati kore sa vanil kremom pa ređati seckane jagode, preko njih šlag i tako na sve tri kore.

Umutiti još 2 kesice C krem šlaga i filovati tortu odozgo.

U frižider na hlađenje i konzumiranje kroz sat vremena.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta bi trebalo da odstoji celu noć u frižideru pa sutradan služiti.