C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
300 g šećera
3 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
4 C pudinga od čokolade
550 g čokolade
1 l mleka
300 g margarina
2 kašike C šećera u prahu
1/2 l slatke pavlake
600 g višanja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

C Čokoladna torta sa višnjama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 4 jaja, 120 g šećera, 3 kašike brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer, pa dodati 150 g istopljene čokolade i 150 g istopljenog margarina.

Peći na 200 C 15 minuta. Preliti ohlađenu koru sa 150 ml mleka.

Fil:
Skuvati 4 žumanca, 180 g šećera, 4 C pudinga od čokolade, 850 ml mleka, 200 g čokolade.

Kada se ohladi dodati 150 g margarina, 2 kašike šećera u prahu i 200 ml slatke pavlake koja je prethodno posebno umućena.

Glazura:
300 ml slatke pavlake i 200 g čokolade rastopiti.

Ređati: kora - pola fila - 600 g višanja - pola glazure - druga polovina fila - drugi deo glazure.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata