C Slatka tradicija

Sastojci
Krem od vanile:
7 dl mleka
3 jajeta
120 g C Šećera u prahu
60 g oštrog brašna (3 kašike)
2 kesice C Vanilin šećera
Ostali sastojci:
Crno bele piškote 200 g (24 komada)
po potrebi mleko za umakanje piškota
200 g C Zamene za mleko u prahu
voće po izboru (maline, jagode, višnje, banana)

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Zamena za mleko u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas

Brza voćna torta

Isprobajte kremastu tortu sa višnjama i piškotama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema krema od vanile:

200 g C zamene za mleko u prahu razmutite uz postepeno dodavanje 1 l vode.

U šerpu sipajte 5 dl pripremljenog mleka i stavite da prostruji.

Umutite jaja sa šećerom, umešajte brašno, pa postepeno sipajte još 2 dl mleka.

Dobijenu smesu sipajte u mleko koje struji i kuvajte oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta, od momenta kada provri.

Na kraju umešajte vanilin šećer.

Krem od vanile ohladite mešanjem.

Ne treba da bude skroz hladan već mlak.

Piškote umačite u pripremljeno mleko i ređajte u odgovarajuću posudu ili na tacnu.

U ovom slučaju 2*6 komada.

Premažite pola količine krema, pa ponovo piškote (koje ste prethodno umočili u mleko) i ponovo krem.

Posudu u kojoj je torta zatvorite ili pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena.

Prilikom služenja, poređajte voće.

Uz voće možete dodati umućeni C šlag classic.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata