burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija6

Brza voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6

Sastojci

Krem od vanile:

7 dl mleka

3 jajeta

120 g C Šećera u prahu

60 g oštrog brašna (3 kašike)

2 kesice C Vanilin šećera

Ostali sastojci:

Crno bele piškote 200 g (24 komada)

po potrebi mleko za umakanje piškota

200 g C Zamene za mleko u prahu

voće po izboru (maline, jagode, višnje, banana)

Brza voćna torta

Koraci pripreme

Priprema krema od vanile:

200 g C zamene za mleko u prahu razmutite uz postepeno dodavanje 1 l vode.

U šerpu sipajte 5 dl pripremljenog mleka i stavite da prostruji.

Umutite jaja sa šećerom, umešajte brašno, pa postepeno sipajte još 2 dl mleka.

Dobijenu smesu sipajte u mleko koje struji i kuvajte oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta, od momenta kada provri.

Na kraju umešajte vanilin šećer.

Krem od vanile ohladite mešanjem.

Ne treba da bude skroz hladan već mlak.

Piškote umačite u pripremljeno mleko i ređajte u odgovarajuću posudu ili na tacnu.

U ovom slučaju 2*6 komada.

Premažite pola količine krema, pa ponovo piškote (koje ste prethodno umočili u mleko) i ponovo krem.

Posudu u kojoj je torta zatvorite ili pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena.

Prilikom služenja, poređajte voće.

Uz voće možete dodati umućeni C šlag classic.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Brza voćna torta

Koraci pripreme

Priprema krema od vanile:

200 g C zamene za mleko u prahu razmutite uz postepeno dodavanje 1 l vode.

U šerpu sipajte 5 dl pripremljenog mleka i stavite da prostruji.

Umutite jaja sa šećerom, umešajte brašno, pa postepeno sipajte još 2 dl mleka.

Dobijenu smesu sipajte u mleko koje struji i kuvajte oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta, od momenta kada provri.

Na kraju umešajte vanilin šećer.

Krem od vanile ohladite mešanjem.

Ne treba da bude skroz hladan već mlak.

Piškote umačite u pripremljeno mleko i ređajte u odgovarajuću posudu ili na tacnu.

U ovom slučaju 2*6 komada.

Premažite pola količine krema, pa ponovo piškote (koje ste prethodno umočili u mleko) i ponovo krem.

Posudu u kojoj je torta zatvorite ili pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena.

Prilikom služenja, poređajte voće.

Uz voće možete dodati umućeni C šlag classic.

Autor

blog Domaćica za vas

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept