C Slatka tradicija

Sastojci
200 g mlečne čokolade
125 g margarina
200 ml slatke pavlake
300 g mlevenog keksa
300 ml mleka
1 kašika C šećera u prahu
150 g keksa
180 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
200 ml vode
čokoladne mrvice

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Brza torta sa mlevenim keksom

Veoma lagana kremasta torta koju moji ukućani obožavaju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

I deo:
Staviti u posudu 250 g mlevenog keksa, 200 ml mleka i C šećer u prahu. Sve sastojke promešati i ravnomerno staviti u kalup.

II deo:
Staviti u šerpu čokoladu, slatku pavlaku i margarin da se otope na tihoj vatri uz mešanje. Kada se svi sastojci sjedine smesu ohladiti.

Kada je fil ohlađen umutiti ga mikserom i u to dodati ostatak mlevenog keksa (50 g) i promešati kašikom. Staviti preko prvog dela.

Preko drugog dela ređati keks koji prethodno treba umakati u 100 ml mleka.

Nakon toga umutiti C šlag krem sa ukusom slatke pavlake sa vodom, staviti preko keksa i ukrasiti čokoladnim mrvicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata