C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
10 jaja
12 kašika šećera
10 kašika oštrog brašna
1 l mleka
Za krem:
3 C pudinga od čokolade
1 l mleka
125 g margarina
10 žumanaca koja ostanu od kore
12 kašika šećera

Naši proizvodi
Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Fatima

Brza lenja torta

Lagana torta za letnje dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru umutiti sve sastojke, preliti u podmazani pleh i peći na 200 stepeni.

Ispečenu koru preliti sa mlekom.

Fil:
Staviti 900 ml mleka da proključa, umutiti žumanca sa C pudingom, šećerom i žumancima.

Skuvati krem i odmah dodati margarin, mešati da se lepo sjedini i preliti preko kore.

Staviti da se hladi, ukrasiti sa 2 kesice C šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom pravljenja krema mešati brže da se žumanca ne zgrudvaju.