C Slatka tradicija

Sastojci
Kora :
3 čase jogurta od 180 g
250 g šećera
120 ml ulja
300 g pšeničnog glatkog brašna
25 g C kakaoa
2 kašičice C sode bikarbone
Fil:
4 žumanca
2 C pudinga od čokolade
200 g šećera
0,5 l mleka
200 g čokolade po želji
1 margarin
Za premazivanje:
C šlag krem čokoladni

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Brza čokoladna poslastica

Preukusan čokoladni kolač, deca ga prosto obožavaju. Ne ide puno materijala, uglavnom svaka kuća ima većinu sastojaka, pa očas posla možete dobiti tortu ili kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti jogurt sa šećerom, dodati ulje, brašno, C sodu bikarbonu i C kakao. Peći pola sata na 200 stepeni, u okrugloj tepsiji prečnika 25-30cm.

Toplu koru možete natopiti čokoladnim mlekom, a može i bez toga.

Fil :
Umutiti 4 žumanca sa šećerom, a u drugoj posudi izmešati C puding sa malo mleka, pa sve to sjediniti i skuvati sa preostalim mlekom od pola litre.

Posebno otopiti 200 g čokolade sa malo margarina i dodati u skuvan vreo fil.

Kada se ohladi fil, umutiti ostatak od jednog margarina i sjediniti fil sa margarinom.

Kao završnica ide čokoladni C šlag koji se muti po uputstvu na kesici, jedna kesica šlaga sa 150 ml mleka.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Patišpanj bude dosta debeo. Ukoliko želite da bude torta, podelite patišpanj na dva dela, i filujte kore sa po jednom polovinom fila i na kraju šlag. Ukoliko ipak nemate vremena da pravite tortu, patišpanj ostaje u tepsiji, nafilujte ga filom, premažite šlagom.