C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
800 g četvrtastog keksa
3 C pudinga od čokolada
3 kašike C čvrstina
8 kašika šećera
100 g čokolade za kuvanje
1 margarin
2 C šlag krema od čokolade
300 ml mleko za šlag krem

Naši proizvodi
Puding čokolada Čvrstin Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Božićna čokoladna torta

Recept je veoma jednostavan i lak za pripremu. Moj zet ga rado priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Četvrtasti keks izlomini na sitnije delove. Umutiti 3 kesice C pudinga od čokolade, 3 kašike C čvrstina i 8 kašika šećera sa 300 ml mleka koje je uzeto od 1 l mleka.

Ostatak mleka staviti u veću šerpu na ringlu da provri i zakuvati razmućeni puding i kuvati par minuta.

Gotov puding skinuti sa ringle i odmah u njega stavi čokoladu i margarin isečen na sitnije komade i mešati da se istope.

Potom u dobijenu masu dodati izlomljeni keks i dobro izmešati.

Po želji uzeti kalup za tortu ili dublje đuveče i obložiti sa pek papirom i izručiti dobijenu masu, izravnati je i ostaviti da se ohladi i keks povuče fil.

Kada je torta ohlađena umutiti 2 kesice C šlag krema od čokolade sa 300 ml mleka i premazati tortu.

Ukrasiti je viljuškom praveći male talase ili je ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre kuvanja pudinga pripremiti keks tj. izlomiti keks na sitnije delove kako bi se odmah mogao staviti u puding dok je vruć, da bi ga keks upio i omekšao. Tortu ostaviti da stoji nekoliko sati pa tek onda služiti.