C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
15 belanaca
15 kašika šećera
15 kašika lešnika
3 kašike brašna
15 kašika mlevenog keksa
Za fil:
15 žumanaca
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
6 kašika šećera
250 g C šećera u prahu
250 g maslaca
50 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
50 g čokolade za kuvanje
150 g keksa
150 g lešnika
Za dekoraciju:
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulje

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Božićna čokoladna torta

Pravi čokoladni užitak.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za kore:
Mikserom umutitu 5 belanaca sa 5 kašika šećera. Zatim mikser isključiti, umešati 5 kašika prepečenog, samlevrnog lešnika, 5 kašika mlevenog keksa i 1 kašiku brašna i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.

Sve tri pečene kore ostaviti da se dobro ohlade.

Za fil:
Mikserom umutiti žumanca sa C šećerom u prahu i skuvati ih na pari. Ostaviti da se ohladi.

U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri. Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutitu C puding i šećer i ukuvati u vrijuće mleko. Kad dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.

Mikserom umititu maslac, dodati ohlađen fil od C pudinga, fil sa žumancima i sve dobro umutiti mikserom. Umešati seckanu čokoladu za kuvanje, seckanu belu čokoladu, seckanu mlečnu čokoladu, lomljeni keks, seckani prepečen lešnik i sve izmešati špatulom.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, zatim naneti fil. Preklopiti drugom korom i premazati je filom. Završiti trećom korom i celu tortu premazati istim filom.

Dekoracija:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari. Glazurom preliti tortu i ostaviti da se ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata