C Slatka tradicija

Sastojci
Za biskvit:
70 g C kakao u prahu
100 ml vode
250 g maslaca
2 C vanilin šećera
200 g C šećera u prahu
6 jaja
300 g glatkog brašna
1 C prašak za pecivo
1 prstohvat soli
100 ml mleka
Za fil:
400 ml mleka
1 kesica C pudinga od čokolade
200 ml slatke pavlake
40 g C kakao u prahu
100 g maslaca
200 g čokolade
Dekoracija:
3 kesice C šlag krema od čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Šećer u prahu Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Black magic

Čokoladna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 23 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

C kakao dobro umutite mikserom u 100 ml tople vode u gustu pastu kako ne bi bilo grudvica i ostaviti da se ohladi.

Maslacu sobne temperature dodajte C vanilin šećer, C šećer u prahu i umutiti.

Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dodajte brašno, C prašak za pecivo, 1 prstohvat soli i dobro umutiti.

Dodajte prethodno umućenu kakao u smesu i sve dobro umutiti da nema grudvica.

Dva kalupa za torte 24 cm obložite papirom za pečenje, premažite maslacem i ravnomerno rasporedite smesu u dva kalupa. Peći na 180 stepeni 20 min.

Slatku pavlaku zagrejte i dodajte kakao, umešajte kakao, mešati da ne bi imalo grudvica. Kada se ohladi dodati maslac.

Skuvati C puding sa mlekom. Kada se puding ohladi dodati prethodno umućen kakao sa pavlakom i otopljenu čokoladu, sve dobro umutiti da smesa bude glatka.

Filovati: biskvit, pola fila, biskvit, druga polovina fila i dekorisati C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata