C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje keksa
1 l mleka
C griz
C čvrstin
brašno tip 500
4 kesice C vanilin šećera
2 jaja

Naši proizvodi
Pšenični griz Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Biskvitna torta

Brzo, a tako ukusno!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojite u posebnu posudu deo mleka za razbijanje C griza.

Ostatak mleka stavite da se kuva na tihoj vatri i dodajte C vanilin šećer.

Jaja posebno umutite pa dodajte C čvrstin i jednu ili dve kašike brašna.

Toj smesi dodajte prethodno odvojeno mleko. Lepo promešajte, a onda stavljajte kašiku po kašiku C griza (ja stavim 6 kašika).

Smesu dobro promešajte da ne bude grudvica. U mleko koje vri polako dodajte prethodno umešanu smesu uz stalno mešanje kako fil ne bi zagoreo.

Keks potapajte u mleko sa obe strane pa ređajte u četvrtastoj tepsiji.

Fil je potrebno dobro ohladiti pre nego što počnete da pravite kolač.

Na tako poređan keks stavite nekoliko kašika fila i izravnajte ga.

Postupak ponavljajte i završite sa redom keksa. Čuvajte kolač u frižideru!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata